Всички знаем, че има гнили ябълки в енергетиката, затова и

...
 Всички знаем, че има гнили ябълки в енергетиката, затова и
Коментари Харесай

Работодателите готови за протести срещу гнилите ябълки в енергетиката

  " Всички знаем, че има гнили ябълки в енергетиката, по тази причина и борбите за промени в бранша и нашата протестна подготвеност - не престават ". Това съобщи Кирил Домусчиев, ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) по време на общото заседание на организацията.
„ Благодаря ви, че бяхме солидарни и единни, когато взехме решението за излизане на митинг и всички ние вие казахте " Да ". През предходната седмица бяхме на среща при омбудсмана Мая Манолова, с цел да приказваме за по този начин наречените американски. От няколко години чакаме политики за дотъкмяване на либерализацията на пазара на електрическа енергия, като този развой се забави. Производството на електрическа енергия остана без смяна над 50% от мощностите на системата не се използваха, а цената се усили с повече от 30%. Затова ние от КРИБ дружно с другите национално показани работодателски организации инициирахме нови митинги и се обърнахме неведнъж към способените български институции по отношение на проблемите в бранш енергетика “, съобщи Домусчиев.

„ Смятам, че много потребни неща се случиха през 2017 година, които станаха на база на самодейностите на КРИБ. Виждате, че с един порядъчен разговор и с държавното управление, и с парламент, и с общини успяхме да реализираме значими цели и да стигнем до избрани промени “, коментира пред медиите Кирил Домусчиев, ръководител на КРИБ. „ Относно промените - някои от тях се случват, някои следва да се случат. Виждате в енергетиката какъв брой деятелен е КРИБ, като организация, в устрема си да не позволява нови изкривявания “, добави той и разяснява, че към този момент вървим към либерализация на пазара на електрическа енергия, което е и една от главните рекомендации на Световната банка.

Относно промените, Домусчиев разяснява, че има доста ремонти, които са се създали в разнообразни закони, една от тях е опцията за по-лесен импорт на непознати служащи, която се е случила с помощта на инициативността на организацията. По думите му тази година ще бъде по-успешна от предходната и ще има положителни условия за правене на бизнес в България.

„ Инвестиционният климат в страната ни става все по-добър и от ден на ден хора уголемяват предприятията си, производството си, по тази причина дефицитът на работна ръка не е инцидентен. Безработица няма, заплатите порастват и то със съществени темпове “, разяснява още ръководителят на КРИБ. Той добави, че като представляващи един сериозен % от тези, които вършат брутния вътрешен артикул на България е удовлетворен от това, което е свършила конфедерацията.

На въпрос по какъв начин КРИБ прави оценка външната политика на министър-председателя Бойко Борисов, Домусчиев посочи, че откакто повече българи я утвърждават и „ ние като бизнес е обикновено да я утвърждаваме, защото посредством тези бизнес делегации се отваря една опция за доста наши компании да създадат съответните контакти, както се случи и в Саудитска Арабия “.

„ България има все по-добро лице на открито, не приказвам единствено за Европа, само че и Азия давам за образец. Това може единствено да бъде потребно за нашия бизнес и за привличането на вложения от тези по-богати страни “, добави Домусчиев.

Днес общото заседание избра нов директорски съвет на КРИБ. В него влизат професор д.т.н. инж Николай Вълканов от „ Минстрой Холдин ”г, Доминик Хамерс от " Геотехмин " ООД, Любомир Пейновски от " Клийнтех България " ООД, инж. Боряна Манолова „ Сименс “, Стоян Мавродиев, изп. шеф на Българска банка за развиване, Атанас Добрев, изпълнителен шеф на Виваком, Андрей Евтимов, изпълнителен шеф на " Доверие Брико " АД (Mr. Bricolage), Любомир Минчев, създател на " Телелинк България “, Борис Балев, изпълнителен шеф на „ БМФ Порт Бургас “, Петя Славова от „ Инвестбанк ” Апелативен съд, Зарина Генчева от „ Моушън Артс “, Иван Папазов от „ БП Брандс Интернешънъл “.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР